teisipäev, aprill 24


Ambitsioonikas popgrupp Under Marié esitleb debüütalbumit "Step Into Light"

Peale kolme aastat tegutsemist on viimane aeg lavakardinad julgelt eest tõmmata ja proźektorivalguse kätte astuda ning lüüa sellega, mis ammu klahvide, kitarrikeelte ja trummipulkade sees ning vahel küpsenud. Elektroonilisemaks muutunud helikeel, mis on toonud Under Marié muusikasse kevadist värskust ning noorust, üllatab bändiliikmeid endidki. Esimene album "Step Into Light" on valmis ja nõuab tähelepanu.

Under Marié seisaks hetkel justkui teelahkmel: ühe jalaga nii öelda indiemuusika vaarikamaal ja teisega raadiopopi avaratel väljadel. Kogu eelnev töö 6-liikmelise bändi näo kujundamise juures seoses avasingli "What What" ja albumi tulekuga peegeldab tahet pretendeerida popilikule lähenemisele - silmale ilus, kõrvale puhas, meelele selge.

Under Marié nimetab ise oma muusikat siiraks kitarripopiks, millele annab tooni elektriliste trummide kasutamine, killersilikud sündisaundid ning õrn naisvokaal. Albumi must-valgele kujundusele vaatamata leiab nende muusikast erinevaid värve. Nagu armastus oma äärmuste ja hulgaliste tahkudega on plaadi 13 lugu mitmete karakterite ja emotsioonidega. Noor armastus kompab piire, debüütalbum katsetab erinevaid võimalusi ja teemasid.

"Step Into Light" sai linti Forwardsis Lauri Liivaku käe all. Tallinnast Tartusse salvestama tulekuks võtsid noored muusikud ennast koolist-töölt nädalaks vabaks, elasid sõbralikult koos ühes korteris ning genereerisid stuudios uusi ideid. Nii saigi mõnele vanale ja väsinud loole uus hing sisse puhutud, 5 pala jäeti välja. Peale aktiivset salvestamisperioodi kulus nädalake veel nipet-näpet peale ning seejärel saadeti materjal Soome masterdada.

Enne plaadi esitluskontserte oli Under Mariél käed jalad tööd täis. Eriti trummaril Joosep Volkil, kes võttis ette video tegemise avasinglile "What What". Video ettevalmistustöö oli iseenesest lühike – võtted kestsid Velvet Stuudiote rohelisel ekraanil vaid ühe päeva. Operaator Heilika Võsu tegi kiire ja korraliku töö. Video monteerimine ja töötlemine võttis Joosep Volkil siiski hoopis kauem aega kui filmimine. Aga praeguseks on see valmis ning vaatamiseks üleval youtube´is.

Avasingel "What What" koos korraliku klubimiksiga on valmis ning saadaval parimates plaadipoodides, video televiisorisõpradele tehtud, Forwardsi välja antud debüüt album kaante vahel. Mis edasi? Trumbiks siirus ja tahe oma rida ajada on Under Marié´l plaan hakata vaikselt Eesti muusika konnatiigist välja ujuma ning teha bändi nii, et tööl ei peaks käima. Jõuda nii kaugele, et ükskord räägitaks bändist kui millegi uue algatajast ning tulevaste põlvede mõjutajast.

Millegi uuega on Under Marié kindlasti hakkama juba saanud. Nimelt tuleb mõne aja pärast välja remixide kogumik "Step Into Light" 11-le loole. Miksijate nimekirjast võib leida selliseid suuri tegijaid nagu Rein Fuks, Chalice, Tursk (Ans. Andur), Seth, Chopper jpt.

Under Marié esitleb oma albumit "Step Into Light" 28. aprillil Tartu uues klubis "Kellele ei meeldiks Johnny Depp" ning 5. mail Tallinna Kinomajas. Mõlemal esitlusel astub üles ka Pet Shop Boys´i Eesti kontserdi soojendaja Popidiot. 3. mail näeb Under Marié´d telesaates "Kahvel". Sel suvel esineb kollektiiv ka muruüritusel Plink Plonk.

Under Marié on:
Leen Toome (vokaal)
Tõnis Ormisson (kitarr, vokaal)
Martin Rääk (kitarr)
Henry Vürst (bass)
Margus Tammela (sünt)
Joosep Volk (trummid)

Under Marié kodukas
Under Marié Myspace´is
Under Marie video loole "What What" Youtube´is
Forwards



Under Marié "What What"

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

video on nagu franz ferdinandil.