teisipäev, september 23

Momoko Pins "The Secret Part" EP

(2008)

Momoko Pins on pop-rocki ansambel Tallinnast, mille ridadesse kuuluvad mitmed tegelinskid, kes mängivad ka teistes bändides. Näiteks kitarrimees Oliver Laanet, kes teeb Diskreetse Mango Triot, Henry Vürst bassil Under Marie kambast. Viimase pundiga võib seostada ka lauljat Laura Noodaperat, kes pidanud UM-i manageri rolli. Teist kitarri väänab Allan Pilter, kes teinud koos Oliveriga noorusaegadel Eesti pop-bändi Idol. Ja trummidel Jarmo "Chopper" Nuutre, kes tagus kuulsaks Agent M-i. Praeguseks on Chopper bändist küll lahkunud kolimisplaanide tõttu. Aga see selleks.

Momoko Pins on selles suhtes päris huvitav nähtus, et nad on andnud vaid ühe laivi. Seda kunagi suve hakul Kalamajas. Pool salaja ja kutsutud sõpradele. Tahtsid proovida, kuidas see esinemine selle kambaga on. (Loe ivendist lähemalt siit.) Ja nüüd sügise hakul riputasid (tulles paljude jaoks eikusagilt) nad internetti üles EP jagu oma loomingut ning lasevad seda kõikidel tasuta oma arvutisse sikutada. Nime all "The Secret Part" hargneb lahti kuus ideede rohket lugu, üsna mõnusa ja korraliku saundiga.

Momoko Pins ei suuda minu jaoks oma EP-ga korrata seda haaravust ja energialaksu, mille nad võlusid välja sellel samal Kalamaja kontserdil. Kõige enam jääb kogu teema takerduma vokaali taha, mis mulle nii vägisi Under Marie solisti Leen Toome maneeri meenutab. Ühtlane, kindel kuid siiski ilus. Seda särtsu ja julgust, mida kuulsin lives, jääb Laural sellel EP-l kahjuks tiba väheseks.

Kuid see pisike miinus minu jaoks kaob ära kuulates instrumentaalset poolt. Momoko Pins mängib igal võimalusel taktimõõdu ja rütmiga, toob sisse pidevalt uusi teemasid, mis ei suuda siiski häirivaks muutuda. Need on kenasti kokku põimitud üheks tervikuks, vahele pikitud pisikesi heliefekte ja-vigureid.

"The Secret Part" on elurõõmus, entusiastlik ja positiivselt helge. Aga mitte kordagi naiivne. Detailideni laskumine ja pedantselt välja rihitud osad ei komista kordagi ega takista lugudel vabalt voolata ega muutuda kohmakaks.

Ja praegu ma mõtlen, kas tegu on uue Dreamphishiga?



Momoko Pins @ Myspace
(Sealt saab reliisi ka alla laadida)

Momoko Pins - Runner-Up

1 kommentaar:

Piret ütles ...

Tuleb tunnistada, et Momoko Pins on mind edukalt päikesepaistelistel varahommikutel oma muusikaga heatujuliselt tööle saatnud.