esmaspäev, mai 12

Sel nädalal: Pia Fraus "After Summer"



Mai keskel Seksound rõõmustab teid jälle oma kaheosalise kontsertüritusega Seksound Goes After Summer. Kontserdid toimuvad Tallinnas Von Krahli baaris 15. mail ja Tartus GenKlubis 16. mail.

Suvi on küll alles tulemas, kuid Pia Frausi album "After Summer" vajab tutvustamist, lisaks annab seekord Eestis kaks kontserti Ulrich Schnauss välismaalt ja toetust jagab Picnic. Eelkõige on seekordne üritus Pia Frausi uue albumi esitluspidu.

13. mail annab Tallinna väikeplaadifirma Seksound välja Pia Frausi neljanda albumi "After Summer". Samal päeval ilmub plaat ka USAs ja mõned päevad varem Jaapanis. Seksoundi alt ilmub ka albumi vinüülvariant. Maailma shoegaze-rocki sõprade südamed vallutanud Eesti ansambli uut plaati peavad esimesed kuulanud juba nende parimaks. Karta on, et selle põhjuseks on ka uudis, et plaadi produtsendiks on indiemuusika legend, kõrgelt hinnatud ansambli Teenage Fanclub liider Norman Blake.


Teistkordselt külastab Eestit elektroonilise shoegaze muusika suurkuju Ulrich Schnauss. Eelmise aasta alguses Ans. Anduri plaadiesitlusel toimunud kontsert Tallinnas läks täismajale. Nüüd on võimalik teda näha aga koguni kahes linnas. Eelmise aasta suvel ilmus talt kolmas album "Goodbye", mis tähendas ka omalaadset edasiminekut helipildis. Lisaks on ta nüüd Berliinist kolinud Londonisse ja esineb igalpool erinevate shoegazebändidega ja teeb neile remikse.

Tähtesinejaid toetab väike omamoeline Picnic, mis on erinevatest kohalikest indiestaaridest moodustunud indiebänd. Suvise nimega ja ka helge kõlaga grupp segab klassikalist indiepoppi uuemate elektroonika kõladega.

Plaate mängivad seekord muusikaspetsialistid Seksoundist Martin Jõela ja Tõnis Kenkmaa.

Seksound

Kommentaare ei ole: