teisipäev, mai 20

HU? "Film"

(Mindnote, 2008)

Ega paugust ei meenugi, millal sai Eesti nii suure hiti nagu praegu on Hu? "Absoluutselt". Väikesed poisid ja tüdrukud vorpisid kodus loole oma videosid, igapäeva kõnekeelde lisandus sõna "absoluutselt" ning lause: "No, mis elu see on."

Tihedama muusikafiltriga inimesed kikitasid kõrvu ning noogutasid heakskiitvalt, et lõpuks ometi on Eesti popmuusika saanud väärika artisti. Ühe suurepärase lauljanna, kes oskab tõepoolest väga hästi oma häälega ümber käia. Lisaks sellele on meeskond Leslie Da Bass ning DJ Critical suutnud välja võluda helidemassi, mis mõjub üldise Eesti nutu ja hala raadiolugude hulgas nii värskendavalt nagu tolmuses toas oodatud aevastus.

Aga Hu? pole ainult "Absoluutselt", see on terve plaadijagu mitmekesist ja erinevat muusikat. Tegijatel endil on vist päris lõbus olnud ning lasknud kõigel, mis pähe lööb, juhtuda. Nii on albumil jazzi, DnB-i, 80. aastate saundi, elektroonilist muusikat ja kaasakiskuvat diskot, Mahavokki ning Kare Kauksi.

Palju on ka sellist iroonilist ühiskonnakriitikat, mis mingil määral pika peale tüütuks muutub, aga võibolla praeguses ajamomendis teistmoodi saagi.

HU? - Türisalu pank

Kommentaare ei ole: