pühapäev, november 11

Noorte hääl, vol 1

See juhtub nüüd siin keskkonnas päris esmakordselt, et väga hea muusikablogi pidaja on vaevaks võtnud ning paar rida Penny Lane´i heaks paberile pannud.


Penny Lane presents - Wilson W. Wilson Jr:


Noorte Hääl, esimene väljaanne. Genialistide Klubis reedel, 9.novembril.


24 tundi enne peo algust tehti mulle ettepanek tulla sellisele peole bändidevahelisi tühimikke plaadimuusikaga täitma. Kuna avalik DJ-tamine on minu jaoks möödanik, siis võtsin omale veel järelemõtlemisaega, kraapisin paar tundi enne algust riiulitest suht tumedatoonilise plaadivaliku kaasa ning läksin.


Esimesest kahest bändist polnud rohkem teavet kui kontserdikuulutuselt loetud tulekupaik / stiilimääratlus.

Muskaatvihm (tõlkige ise vene keelde) tuli Narvast, mis lubas varasemate kogemuste põhjal head tehnilist taset. Ehhee – erandid kinnitavad reeglit. Nemad ei osanud (veel) pilli mängida, aga tahtmist ning lauljal lavakarismat on, nii et andkem neile paar aastakest aega atra seada. Mõni uus tegija siinsesse hõredasse pätiska skenesse kulub ikka ära. Vahet pole, mis keeles.

Päälinna punt Kaja pidi olema kuulutuse järgi jazz-rock/fusion/bossa. Mhmh, aga seda eesti võtmes, mille iseloomustamiseks sobib kõige paremini herr Saatpalu väljend „ussi ajamine“. Fusioon peaks olema millegi sulam, aga neid algosakesi oli paganama raske tuvastada. Lisaks nappis esituses dünaamilisust ja õhku. Ei, see polnud paha, aga ka mitte see, mida reklaamiti.


Speed King ja Playout olid minu jaoks avajatega võrreldes juba vanad (sic!) tegijad. Mõlemad vaatavad ajas tagasi sellisel viisil, mis vanale rokipeerule heldimuspisara silma toob.

Kiirusekunnne nägin viimati suvel ja nad lähevad aiva paremaks – kidra-bass-trummid muutuvad järjest enesekindlamaks ning klahv ja hääl olid juba varem väga head.

Huvitav, kui Speed King oleks sel aastal ise parimaks noortebändiks saanud (jäid teiseks), kas neil oleks MTV auhindade jagamisel šansse olnud? Robinile muidugi edu ja head lauluvalikut „2 takti ette“ jaoks kah!

Playouti stiilist ma ei hakka kõnelema – poisid saatsid kogu repsi selle livega ajalukku ja kui läks trumm, siis lennutati pulgad takkajärele – bass- ja soolokidrast oli vaikuse saabudes järel ainult peotäis pilpaid. Tolle bassi ehitajale kompliment – niisama lõhkudes pudenes ainult pinde, aga kui tuleb trummar kirvega...


Noorte Hääle teine väljaanne eeldatavalt kahe kuu pärast sealsamas. Ehk tulevad ka Rahva Hääl ja Kodumaa?


Wilson W. Wilson Jr blogi Ajamasin

Kommentaare ei ole: