neljapäev, juuli 26

Positivus AB Festival

Toimub Läti Vabariigis Salatsis (Salacgrīva), üsna Ikla piiripunkti lähedal. Seal on meri ja kaks päeva täis päris korralikku muusikat. Kui hakata järele mõtlema, siis ega siinmail nii tugevat line-up´i ette näidata pole.

Esimene päev ehk reede:
Reedest päeva alustavad kohalikud bändid, kellest kõige nimekam on ehk Goran Gora. Temast on siingi blogis varem juttu olnud.

Malcolm McLaren UK-st. Mees ajab hetkel vaikselt oma rida. Kui ta veel noorem ja kõbusam oli, manageeris legendaarset Sex Pistols´it ning on koostööd teinud näiteks Boy George´i ja Adam And The Ants´iga. Nii seisab vähemasti festivali kodulehel, kus on üleval ka härra McLareni mõned heliklipid, mis esialgu kuulates väga kummaliselt kõlavad. Aga tundub, et Tarantinole meeldis: mõnda lugu on kasutatud Kill Bill vol 2-s.

Mumiy Troll Venemaalt. No seda bändi teab iga teine eestlane. Vähemasti Eurovisioonilt. Omapärane lalisev vokaal, lohakas olek laval ja muhedad lood.

Brett Anderson UK-st. Kui poleks Suede´i, mis siis oleks saanud britpopist? Tõenäoliselt see sama, mis ta praegu on, kuid Suede kannab kogu selle arenguloos päris suurt rolli. See vokaal ja metsikud kitarrikäigud. Brett Anderson igatahes ajab nüüd ka oma soolorida, andis aasta alguses välja albumi, mis kriitikutele väga ei meeldinud. Aga tal on siiski olnud Suede ja The Tears.

Reedese päeva pärl minu jaoks on Badly Drawn Boy. Ja kui nüüd tuleb situatsioon, et ma ei saa üle piiri, kuna auto passis pole minu nime, siis... Ma parem ei mõtle. Geniaalne mees lihtsalt.

Viimane päev ehk laupäev:
Alguseks ports kohalikke bände ja siis Lätis laineid lööv Tanel Padar & The Sun. Ei ole vist ühtegi paika varsti, kus seda venda pole.

Laupäeva õhtu poole aga leiame eest rootslased, kes alles loetud päevad tagasi siinmail esinesid ehk The Concretes.

James UK-st. No, lugu "Sit Down" mängisid vist kõik raadiod. Eakaaslased Mumiy Troll´iga ehk turjal pea 26 aastat. Selle ajaga on jõutud välja anda hunnik albumeid, EP-d, kogumikke ja singleid.

Stereophonics UK-st. "Dakota" vast kõige tuntum lugu. Mul on kuskilt jäänud meelde, et saareriigi raadiojaamad on just seda singlit läbi aegade väga ohtrasti mänginud. Singel ise on umbes kolm aastat vana, kuid on näiteks vanade ABBA hittidega väärikal kohal pleilistides. Üks loogiline põhjus võib peituda ka selles, et lugu on peaaegu 5 minutit pikk. Ja vahel kuluvad nn head pikad raadiolood ühele DJ-le marjaks ära. Eetri täitmiseks.

Festivali koduleht

Ja uut muusikat:
The Concretes - Oh Boy

Kommentaare ei ole: