reede, oktoober 3

John Maus @ Genialistide klubi


Pean esiteks kohe ära ütlema, et uus Genialistide klubi on väga äge. Nagu päris klubi, piisavalt ruumi, mitu korrust ja palju kihvte inimesi. Väga meeldiv, et baarist saab osta plaate. Siinkohal soovitan kõigil, kes Leegitseva Sidruni muusikast lugu peavad, klubist läbi astuda, sest limiteeritud kogus singlit "Mao" saab sealt 50.- soetada. Mis veidi murelikuks muudam, on see WC jama, mis hakkab ära tüütama. Pool tundi ürituse ajast järtsus oodata on liigne laristamine.

Eile õhtul toodi USA-st festivali Hea Uus Heli raames kohale artist John Maus - sündis ja kasvas üles Austini linnas, Minnesotas, kuid elab, töötab ja loob muusikat Hawaiil, kus Mandri-Euroopa filosoofias doktorikraadi omava mehe põhitegevuseks on õpetada filosoofiat kohalikus ülikoolis. Laiemat tähelepanu muusikas pälvis Maus aga Ariel Pink's Haunted Graffiti ühe tuumikliikmena ja klahvpillimängijana Animal Collective'i liikme Panda Beari bändis.

John Maus suutis kella 23 ajal tekitada Genialistide klubi uksele päris soliidse piletijärjekorra. Tema eelmisest üles astumisest Tallinnas on räägitud legende ja ma ootasingi midagi võimast, kuigi kujutasin umbes ette, mis mind ees ootab.

Kahtlemata on John Maus laval olles üsna karismaatiline tegelane, tema muusika kaasakiskuv. Ja see kummastav, madal ja efektidega kajama pandud vokaal on tähelepanuväärne ja isikupärane. Ja see tohutu lavaline energia. Kisub jala tatsuma küll. Aga kauaks kuulama siiski ei naelutanud. Et järsult lõppevatele demodele peale laulmine pole minu jaoks päris see, mida ma ühelt laivilt ootaksin.


Kommentaare ei ole: