kolmapäev, veebruar 6

Genialistide klubi lõpp


Mida nädalad edasi, seda enam hakkab kostuma vaikseid paanikanoote. Tartu linnavalitsus viib peagi oma plaani täide ning võtab Genialistide meeste käest Lutsu teatrimaja ruumid, et need anda Mänguasjamuuseumi käsutusse. Nagu oli ka esialgne plaan.

Keegi aga ei osanud vist ettegi ennustada kui populaarseks saab klubi teatrti-, kunsti-, filmi- ja muusikainimeste seas. Kindlasti suuresti klubi eestvedajate korrektsuse ja avatud suhtumise tõttu. Ja nüüd tundub mulle kui Genialistide klubi suurele külastaja, et kõik see tundub kuidagi väga ebaõiglasena. Nagu näha, siis kõik heade kavatsustega kohad Tartus ellu ei jää ega oska enda ümber koondada ustavat publikut.

Mitmed tuntud kultuuritegelased, teiste seas Chalice, Kiwa, Berk Vaher, Margus Kiis, Lauri Sommer ja Tõnis Mägi, on kirjutanud alla Tartu linnavalitsusele saadetud avalikule kirjale, milles nõuavad populaarse Genialistide klubi tegevuse jätkumise võimaldamist.

Kas ruumid muretsetaks kuskile mujale? Tõenäoliselt küll. Kuid vana koha vaim jääb ilmselt Tartu vanima puumaja seinte vahele.

Pöördumisega saab liituda siit

Kui sellest ka abi oleks.

Postimehe artikkel


Kommentaare ei ole: