teisipäev, jaanuar 8

Friska Viljor "Bravo!"

(Crying Bob Records, 2006)

Friska Viljor on Rootsi mahe rock bänd, mille panid 2005. aasta alguses kokku kaks lähedast sõpra Stockholmist. Mõlemal mehel vedas armastuses viltu ning elule uue mõtte leidmiseks hakati koos muusikat tegema. Kas haige hing või midagi muud lükkas ansambli tegudele, saadi sobivad inimesed kampa ja juba aasta pärast ilmus kooslusel debüütalbum "Bravo!", mis reliisiti mujal Euroopas möödunud aastal.

Friska Viljor oli viimane bänd, mida kuulasin enne oma 2007. aasta kokkuvõtete tegemist. Praegusel hetkel tõstaksin selle oma edetabeli 11.-lt kohalt vähemalt 6.-le. Aga mis peamine, ansambel süvendas minu armastust veelgi enam Rootsi muusika vastu ning seda bändi tahaks Eestis kunagi näha.

Friska Viljor on ise öelnud, et oma muusika tegemisel lähtuvad nad lausest, et miski pole võimatu. Püüavad olla nii palju vabad mõjutustest, kui see võimalik on. Albumit käidi stuudios salvestamas peale õhtusi lonkimisi Stockholmi tänavatel või pärast suuremat pidu. Tulemuseks on veidi folgilik ja popilik helikeel, kus on kasutatud erinevaid instrumente, voolavaid meloodiaid ja teinekord naljaga pooleks lüürikat. Enamik lugudest on kurvad oma tempokas ja koomilises vormis, mis pakuvad ühelt poolt patja nutmiseks ja teisalt särtsuvat ning lõbusat seltsi nädalavahetuseks.

Braavo!


Myspace

Friska Viljor - Oh Oh

Kommentaare ei ole: