teisipäev, mai 22


KUMU ÖÖ
(kutsub jälle)

Kumu ÖÖ’st on saamas iga-aastane kultuurisündmus, mil üheks ööks aastas on terve Kumu alumine korrus ja sisehoov põnevaima muusika ja visuaalkunstide päralt. Programm toimub läbi öö kolmel laval: fuajees, suures näitussaalis ja auditooriumis. Uksed avatakse külastajatele kell 22:00 õhtul ja pidu kestab hommikutundideni. Avatud on ka kohvik ja siseõu baaridega ning festivali mõõtu kontsert-peole oodatakse ligi 2000 inimest.

Muusikavalik saab olema sel aastal avar. Alguse on saanud ka üks oluline traditsio
on - Kumu ÖÖst on saamas sündmus, kus igal aastal esitletakse ka värskelt ilmunud olulist eesti muusikat. Eelmisel aastal esitles uut plaati Wochtzchee, sel aastal astuvad aga verivärske materjaliga üles koguni kaks kollektiivi: Broken Time Orchestra ning Vaiko Eplik & Eliit.

Kumu ÖÖ-l esinevad:

Jah Wobble & the English Roots Band(UK)
Jimi Tenor & Kabu Kabu (FIN)
Mira Calix (UK, Warp records)
Clark (UK, Warp records)
Islaja (FIN, Fonal records)
Bersarin Quartett (GER)
Lubomyr Melnyk (Ukraina)
Vaiko Eplik & Eliit (EST)

Broken Time Orchestra (EST)
Miss Katrin & Kautechre (EST)
Aivar Tõnso
Siim Nestor
+

Videoprogramm

Pilet 295.-

Kumu öö

FBI

5 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Plakatist jääb mulje, nagu oleks tegu Hansapanga firmaüritusega... "me kõik oleme müüdavad - mõni ainult on kallim kui teine".

Penny Lane ütles ...

:) Tegemist ei ole ka päris õige plakatiga, ma ei saanud ka kuskilt seda õiget. Aga egas pank pole vaenlane. Enamikel Eesti inimestel jääks elu ehk elamata, kui poleks kanku. Kahjuks/õnneks/misiganes ei saa kultuuri kuidagi ilma rahaliste vahenditeta teha.

Penny Lane ütles ...

Kanku, hahaaa! Minu tõbi süveneb ikka mühinal. Panku, pankasid..

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Aidata saab ju ka lihtsamalt. Vähemalt väiksemas kirjas. Ei hakka ju keegi vanainimesele bussis istekoha pakkumise järel üle bussi karjuma: "Vaadake, kui tore ja hea ma olen!".

Penny Lane ütles ...

Miks mitte? On igasuguseid.